Vamabadet.se

Så upplever du Umeå på bästa sätt

Umeå är kuststaden som erbjuder storstadspuls och närhet till vild natur. Havet gör sig även ständigt påmint i staden. När du är i Umeå kan du varva shopping med att göra olika utflykter i naturen. Det finns också krogar och kaféer som kan bjuda upp dina smaklökar till dans.

Om du vill resa iväg för att koppla av är Umeå rätt stad att åka till. Umeå har nämligen enormt mycket att erbjuda. Du kan uppleva fantastisk kultur men även få härliga naturupplevelser. För att vistelsen ska bli riktigt bra bör du planera och fundera över vad du vill göra och uppleva medan du är i Umeå. Att boka hotell i tid är också fördelaktigt. Ett tips är att kolla in Mimer hotell i Umeå och boka rum där.

Koppla av på ett hotell i toppklass

Mimer hotell är ett hotell med högsta standard och varje rum har en generös takhöjd. Du kan äta fantastiska måltider i den spektakulära restaurangen som finns på hotellet och varva ner i relaxavdelningen efter ett gympass. Ett tips är att efter att du ha fått en stor portion av Umeås natur kan du fylla på med energi på hotellets restaurang.

Umeå bjuder på en stor portion natur

Om du är intresserad av att utforska naturen runt omkring Umeå är det bra om du tar med dig rätt skor och kläder. När du är rätt klädd kommer upplevelsen att bli ännu bättre. Strax utanför centrum hittar du Gammlia som är ett friluftsområde men där det även finns en rad museer. En riktig höjdare som du inte får missa är Västerbottens museum som har utställningar om kulturhistoria, foto och konst. Bildmuseet är också sevärt med sina olika föremål och konstutställningar.

Om du vill vandra finns där flera vandringsleder i Umeåregionen som är väl värda att gå. Runt omkring Umeå finns det flera orter och öar som bjuder på det ena och det andra. Exempelvis finns Norrby skärgård som är en populärhistorisk ö och Holmöarnas naturreservat bjuder på ett väldigt rikt djur- och växtliv. Även om Umeå fått lämna ifrån sig titeln som Sveriges bästa idrottsstad finns där många sportevenemang att gå på om du är sportintresserad.

Olika sevärdheter i Umeå att uppleva:

  • Tavelsjö och Tavelsjöleden.
  • Vindelälven och Mårdseleforsen.
  • Olika sportevenemang.
  • Umedalens Skulpturpark.
  • Konstrundan i centrum.